Vilka vi är

ED Robotics är en robotklubb etablerad i Erik Dahlbergsgymnasiet, Jönköping. Vårt mål är att inte bara ge ED:s studenter möjligheten att delta i spännande och lärorika robotprojekt, utan också att bygga en varm och framgångsrik gemenskap av framtida ingenjörer. ED Robotics grundades 2022 och vi arbetar för närvarande med flera oberoende robotprojekt, framför allt Robocup och FRC. Hjälp oss att bygga robotar som går, rullar, simmar, flyger, spelar fotboll och till och med navigerar på Mars!

Vad vi gör

Medlemmar får en chans att göra en betydande inverkan på ett komplext, multidisciplinärt och flerleds ingenjörsprojekt på en nivå som de flesta gymnasieelever normalt inte möter. Som medlem får du erfarenhet av fräsning, 3D-utskrift, mikrokontroller, elektronik, kodningsspråk, hårdvara-mjukvara integration, algoritmer och mycket mer. Ingen tidigare erfarenhet av robotteknik är nödvändig, men en vilja att lära sig och att lägga ner tid krävs. Vill du bygga några coola robotar och ha kul medan du håller på? Gå med!

Tävlingar

FRC

I FIRST Robotics Competition kombinerar sportens spänning med vetenskapens och teknikens stränghet. Tävlingen kallas för den ultimata sporten för hjärnan. Gymnasieelever kallar det "det svåraste roliga du någonsin kommer att ha". Under strikta regler, begränsade resurser och på en begränsad tid, utmanas lag att samla in pengar, designa ett lag-"varumärke", finslipa teamwork-färdigheter och bygga och programmera robotar i industriell storlek för att spela ett svårt fältspel mot likasinnade konkurrenter. Det är så nära verklig teknik som en student kan komma. Frivilliga professionella mentorer lånar ut sin tid och talanger för att vägleda varje lag.

Robocup

Robocup är en projektorienterad robottävling för elever till och med 19 år med fokus på att skapa en miljö där eleverna kan växa genom att utöka sina kunskaper om, väcka deras nyfikenhet och göra dem bekväma med teknik. Det finns tre utmaningar; fotboll, räddning och på scenen - var och en betonar samarbetsvillig problemlösning och är utformad för att nå kreativa unga hjärnor med en rad intressen och färdigheter.

Var träffas vi?

Eleverna träffas varje vecka efter lektionerna på onsdagar och torsdagar i A-korridoren i Erik Dahlbergsgymnasiet.