Under mars deltog ED Robotics i den prestigefyllda amerikanska tävlingen, First Robotics Competition, i mars. Som det enda svenska laget var detta en imponerande prestation.

Resan till USA

Äventyret började med att packa ner vår älskade robot i flera väskor och flyga från Kastrup till Newark, strax utanför New York. Från Newark tog vi oss vidare till Albany. Väl där spenderade vi flera dagar på Albany High School, där vi blev varmt mottagna av både lärare och elever. Här fick vi möjlighet att sätta ihop vår robot och göra de sista justeringarna inför tävlingen.

IMG_5440

Tävlingen i Albany

Själva tävlingen ägde rum i en imponerande basketarena i Albany. Spänningen var hög när vi tävlade mot lag från hela USA, Kanada och andra lag från Europa. Trots att detta var vår första gång i denna tävling, gick det över förväntan. Vi är mycket stolta över att kunna meddela att vi vann Rookie Allstar Award, ett pris som tilldelas bästa nykomlingar. Detta är ett fantastiskt erkännande av vårt hårda arbete och dedikation.

IMG_6052

Lärdomar och erfarenheter

Även om tävlingen gick utmärkt, mötte vi några utmaningar på hemvägen. Vår robot tappades bort, vilket skapade en del oro. Lyckligtvis kom den till slut tillbaka till Erik Dahlbergsgymnasiet, och vi kunde pusta ut. Denna erfarenhet har lärt oss mycket, inte bara om robotik och tävlingar, utan också om att hantera oväntade situationer och hålla sig lugn under press.

Tack till våra sponsorer

Vi vill rikta ett stort tack till våra sponsorer, utan vilka denna resa inte hade varit möjlig. Deras stöd har varit ovärderligt och har gett oss möjlighet att utveckla våra färdigheter och representera Sverige på en internationell scen.

ED Robotics ser fram emot att fortsätta utvecklas och delta i fler tävlingar i framtiden. Vi är mer motiverade än någonsin att förbättra våra robotar och visa världen vad svenska gymnasieelever kan åstadkomma. Tack för ert fortsatta stöd!

Previous Post Next Post