Vägen till RCJ i Linköping

Bakgrund

Den 1 april ska vi till Linköping för att vara med på Robocup Junior, en robotiktävling för skolungdomar som går världen över. Man kan tävla i ett antal olika grenar: Rescue Line, Rescue Maze och OnStage. Grenen som vi har valt att delta i är Rescue Maze, och kortfattat går den ut på följande:

Roboten ska utforska en labyrint, hjälpa offer och ta sig ut igen på begränsad tid. I labyrinten finns olika hinder, och det finns alltid en risk att roboten åker vilse. För mer information om tävlingen, besök gärna arrangörens hemsida.

Status

TheBeast Under veckan har vi lyckats göra färdigt många av robotens viktigaste delar och vi har nu en till stor del fungerande robot. Här är några exempel på saker som vi har gjort denna vecka:

  • Omstrukturerat vår kod - Koden är nu mycket mer lättläslig och ligger fint organiserad i en github-repo
  • Modifierat hårdvaran för att få två extra portar för motorer
  • Räknat matematik (för sensoravläsningar)
  • Och mycket mer.

Vi har även testat mer avancerad navigationskod med hjälp av en simulering som en av våra medlemmar skrivit från grunden (!).

Nu är det mest finslip och integrering kvar, och vi ser mycket fram emot tävlingen om 3 veckor! Fram tills tävlingen kommer vi fortsätta skriva på hemsidan, så navigera gärna hit igen om ungefär en vecka för en uppdatering kring läget.

/Programvaruteamet på ED Robotics

Next Post