ED Robotics representerar Jönköping och Sverige i robot VM i Frankrike.

Sedan månader har ED Robotics, Erik Dahlbergsgymnasiets robot-team, förberett sig att delta i Robocup kvalificeringstävling för juniorer i Linköping och nu under helgen står det äntligen klart: ED Robotics tar sig vidare till världsmästerskap och representerar därmed Sverige, Jönköping men framförallt Erik Dahlbergsgymnasiet i en av världens största robottävlingar Robocup 2023 - Bordeaux.

Grenen som ED Robotics anträtt i heter Rescue Maze. Den går ut på att bygga en robot som ska kunna navigera sig i okänt territorium samt, med hjälp av bild och färg igenkännings tekniker, kunna identifiera färger och bokstäver som den sedan lämnar ett Rescuekit till. Det verkliga scenariot består av en olycka som inträffat, där man skickar in robotar som identifierar skadade och lämnar ett första hjälpen kit.

"Vi hoppas att projekt som dessa väcker intresse för robotik hos fler elever på Erik Dahlbergsgymnasiet," berättar @Arend Petzold, medverkande inom ED Robotics. "ED Robotics långsiktiga vision är att forma framtidens innovatörer i en inkluderande miljö samtidigt som att integrera ED Robotics till en betydande del av skolan, som främjar elevers utbildning och innovationer utöver det vanliga."

ED%20Robotics%20VM2023  Representanter för ED Robotics i Robocup - från vänster Leopold Grinnemo, Arend Petzold, Markus Friberg, Lukas Hirsch