Uppdatering efter VM i RoboCup Junior

Hur lång tid tar det att återhämta sig efter ett halvårsprojekt som man varit så inne i att man helt tappar bort verkligheten? För oss är svaret 19 dagar, för det är så länge sedan vi kom hem från världsmästerskapet i RoboCup Junior i Bordeaux, Frankrike.

Med en tiondeplats bland 25 lag som valts ut för att representera sina länder världen över och beröm från andra lag, kombinerat med att det är vårt första deltagande är vi mycket nöjda med vår prestation. Trots detta är vi inte så nöjda att vi tänker stanna, eftersom det finns en stor förbättringspotential som vi tänker utnyttja. Utöver den goda prestationen var det roligt, lärorikt och vi träffade många andra robotikintresserade ungdomar som vi hade intressanta konversationer med. Man kan dock inte neka att mindre positiva aspekter finns – stressigt, svettigt och sömnbrist är tre ord som också kan användas för att beskriva tävlingen väl, men med tanke på allt det positiva var deltagandet mer än värt det ändå.

Vi skulle även vilja tacka de som gjort detta möjligt: Våra mentorer och lärare för all hjälp, vägledning och organisation samt våra sponsorer Husqvarna, Nordlo, Devatech, NPB och Dyno Robotics för deras ekonomiska bidrag till ED Robotics verksamhet. Det har varit en fantastiskt bra upplevelse och vi hoppas att vi får möjlighet att genomföra det igen.

20230706_092619

PS. Det tar kanske lite mer än 19 dagar att återhämta sig. Sanningen är att det tog 19 dagar innan vi blev redo att prata om och utvärdera projektet samt att planera inför kommande år, men det krävs nog lite mer tid än så innan vi är redo att djupdyka igen…

Ha en härlig sommar!
ED Robotics